Heti szupernaturál, a Miccs dog

2019.07.25

Az első bejegyzésben olvashattatok a Miccsről, melyből egy egyszerű házi paradicsomszósszal, e-mentes mustárral, házi majonézzel és kemencében sült sörkiflivel fantasztikusan csodálatosan nagyszerű hot-dogot, jobban mondva Miccs-dogot lehet készíteni, kiváló, vegyszer mentes alapanyagokból.

Hogyan készült...

Szokásos módon, faszénen megsütjük a Miccseket. Félbevágjuk a sörkiflit, így minkét felét fel tudjuk használni. Kilyukasztjuk a közepét, feltesszük a rácsra és fél-egy perc alatt megforgatjuk, hogy ropogós legyen. Teszünk bele mindhárom szószból, majd belehelyezzük a készre sütött Miccset. Teszünk a tetejére is mindhárom kencéből és kész is. A szószok elkészítésének leírását a folytatásban megtudhatjátok.

Sütés közben kavarjunk szószt!

Hogyan készítsük el a világbajnok majonézt és paradicsom szószt a Miccsdoghoz?

Már javában sercegtek a húsrudacskák, mikor nekiálltunk a majonéz gyártásnak, ami annyira lefoglalt minket, hogy észre sem vettük, hogy a húsról lecsöpögő grill lángba borította a grillsütőt. Erre Attila, a fotósunk kilépett a kamera mögül és a fröccsömet egy laza mozdulattal ráborította a húsra, majd így szólt: "Ha a lángoló Miccset nem locsolod meg rozéfröccsel, utolér a szomjas hús elszenesedett bosszúja. "

"Ha a lángoló Miccset nem locsolod meg rozéfröccsel, utolér a szomjas hús elszenesedett bosszúja!"

És meg kell mondjam, igaza van, jómagam is előszeretettel használok sört, vagy fröccsöt a grillen sülő hús hidratálásához -és ha kell tűzoltáshoz is-, ízesebbé, puhábbá, szaftosabbá teszi a húst.

Szóval hogy is hoztuk össze végül azt a majonézt? Olaj, mustár, só, tojás sárgája. Ezekkel a műszerekkel olyan hatást lehet elérni, ami túltesz minden várakozáson. Elöljáróban annyit, hogy semmiképp ne használjunk ízes olajat, maradjunk a sima napraforgó olajnál. A többit a hamarosan érkező videóból megtudhatjátok. . .