Egészség, életmód, táplálkozási tanácsadás

Meggyőződésem, hogy az egészséges életvitel és táplálkozás a legfontosabb, legalapvetőbb kötelessége minden egyes embereknek, aki energikusan, fitten, betegségek nélkül kíván hosszú és szép életet élni.

Célom, hogy minél több embernek segíthessek megtalálni energikus, lendületes, életerős, egészséges, boldog önmagát és segíthessek abban, hogy lényegesen kevesebb káros adalék és sokkal több minőségi táplálék kerülhessen mindazok asztalára, akik komolyan tenni vágynak az egészségükért, illetve családjuk egészségéért. 

Légy Te is testileg és lelkileg kiegyensúlyozott, érezd jól magad a bőrödben! Ne diétázz többet, sajátíts el egy életstílust, ami épít, fejleszt és formába hoz, légy egy fantasztikus közösség tagja és érd el a céljaidat velünk!

Válj azzá, akit a tükörben látni akarsz!

Hegyi Gergely

A Szupernaturál megalkotója és a GourmandGrill alapítója, közgazdász, vállalkozó, fit-coach, a vegyszermentes táplálkozás elhivatottja.

A mai modern táplálkozás kialakulásával a szénhidrát alapú étrend káros hatásai egyre nagyobb mértékben mutatkoznak meg és érintik -a még megmaradt természeti népek kivételével- bolygónk teljes népességét, legfőképp a nyugati országokban. A kóros elhízás, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, a szív-és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség és a daganatos megbetegedések évről évre egyre több áldozatot követelnek. Meggyőződésem szerint a fentiek legnyilvánvalóbb okozói a kevés napfény, a túl sok stressz, és a szénhidrát alapú, állati zsiradékoktól mentes, margarinhasználó, gabonaközpontú táplálkozás, melyhez szervezetünk képtelen volt az evolúciós fejlődésünk évmillióihoz képest csupán "rövid" évezredek alatt alkalmazkodni. Az alapjaiban helytelen táplálkozás mellett további probléma az is, hogy a tápanyagszegény étel okozta vitaminhiány miatt szervezetünk védekezőképessége egyre gyengül, mert "megfelelő üzemanyag" híján az élethosszabbító, illetve a betegségektől védelmező munkálatok helyett immunrendszerünk csak az alapvető életfunkciók ellátására képes koncentrálni. Vagyis az egészség fenntartása helyett csupán túlélésre játszik. Ezek után már csak pont az i tetején, hogy a nagyipar silány minőségű feldolgozott élelmiszereivel mennyi többletkalória, tartósítószer, méreganyag, káros adalékanyag, kristálycukor, rossz szénhidrát és káros zsiradék (a legolcsóbb növényi fajta, amely benzolszármazékokat is tartalmazhat) jut a szervezetünkbe. 

A helyes étrend, a táplálkozás a kulcs az egészség megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez, és nagyon sok esetben gyógyításához is. Amennyiben a szénhidrát alapú, gabona központú nyugati táplálkozásunkat fokozatosan lecseréljük arra, melyre szervezetünk ki lett találva és emellett megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokkal, ráadásként netán rendszeres testmozgással, pozitív felfogással és a stresszhelyzetek helyes kezelésével, illetve csökkentésével is megtámogatjuk testünk működését, egyenletes és biztos testzsír csökkenés, kirobbanó közérzet, helyes immunrendszer működés és óriási energia lesz az, amit jutalmul kapunk a magunkba fektetett munkánkért cserébe. 

Elsőre nem mindenkinek könnyű azzal szembesülni, hogy az általa megszokott szénhidrát alapú tradicionális étrend az elhízás okozója és számos betegség alapvető kiváltó oka. Vigasztalásképp mondom: ez semmiképp sem rossz hír, mert ennek ismerete egyben azt is jelenti, hogy megvan a néma tettes, amely "civilizációs betegségeink" fő okozójaként búvik meg a háttérben. A tettes ismeretében pedig nagy eséllyel előzhetjük meg a fentiekben felsorolt népbetegségek kialakulását és ez a legnagyszerűbb hír, amivel szolgálhatok. Vagyis ha helyesen táplálkozol, egészséges, fitt lehetsz és maradhatsz egy hosszú életen át. Igen, ilyen egyszerű! Persze ez lemondásokkal jár, de egyben új felfedezésekkel, új érzésekkel, új energiákkal, új impulzusokkal, új ismerősökkel, egy nagyszerű csapat támogatásával és egészséges, fitt élettel jutalmaz. Ha belevágsz, minden segítséget, ösztönzést, támogatást, folyamatos kapcsolattartást megkapsz. Ha szeretnél tehát egy óriási lépést tenni az egészségedért és meg akarod találni a benned rejlő egyensúlyt és energiát, látogass el weboldalamra:

Szupernaturál
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!