Egészség, életmód, táplálkozási tanácsadás

Meggyőződésem, hogy az egészséges életvitel és táplálkozás a legfontosabb, legalapvetőbb kötelessége minden egyes embereknek, aki energikusan, fitten, betegségek nélkül kíván hosszú és szép életet élni.

Célom, hogy minél több embernek segíthessek megtalálni energikus, lendületes, életerős, egészséges, boldog önmagát és segíthessek abban, hogy lényegesen kevesebb káros adalék és sokkal több minőségi táplálék kerülhessen mindazok asztalára, akik komolyan tenni vágynak az egészségükért, illetve családjuk egészségéért. 

Légy Te is testileg és lelkileg kiegyensúlyozott, érezd jól magad a bőrödben! Ne diétázz többet, sajátítsd el a fitt életstílust, légy egy fantasztikus közösség tagja és érd el a céljaidat velünk!

Válj azzá, akit a tükörben látni akarsz!

Hegyi Gergely

Közgazdász, vállalkozó, vegyszermentes táplálkozási tanácsadó, fit-coach és független Herbalife tanácsadó.

A mai modern táplálkozás kialakulásával a szénhidrát alapú étrend káros hatásai egyre nagyobb mértékben mutatkoznak meg és érintik bolygónk teljes népességét, legfőképp a nyugati országokban -a még megmaradt természeti népek kivételével. A kóros elhízás, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, a szív-és érrendszeri megbetegedések és a daganatos megbetegedések évről évre egyre több áldozatot követelnek. Meggyőződésem szerint a fentiek legnyilvánvalóbb okozói a kevés napfény, a túl sok stressz, és a szénhidrát alapú, állati zsiradékoktól mentes, gabonaközpontú táplálkozás, melyhez szervezetünk képtelen volt az evolúciós fejlődésünk évmillióihoz képest csupán "rövid" évezredek alatt alkalmazkodni. Tovább rontja a helyzetet az is, hogy a tápanyagszegény étel okozta vitaminhiány miatt szervezetünk védekezőképessége egyre gyengül, mert "üzemanyag" híján az élethosszabbító, illetve a betegségektől védelmező munkálatok helyett csak az alapvető életfunkciók ellátására képes koncentrálni. Magyarul az egészség fenntartása helyett csupán a túlélésre játszik. Ezek után már csak pont az i tetején, hogy a nagyipar silány minőségű feldolgozott élelmiszereivel mennyi többletkalória, tartósítószer, méreganyag, káros adalékanyag, kristálycukor, szénhidrát és káros zsiradék (a legolcsóbb növényi, melyben benzol származékok is lehetnek) jut a szervezetünkbe. 

A helyes étrend, a táplálkozás a kulcs az egészség megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez, és nagyon sok esetben gyógyításához is. Ha a szénhidrát alapú, gabona központú nyugati táplálkozásunkat fokozatosan lecseréljük arra, melyre szervezetünk ki lett találva és emellett megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokkal, ráadásként netán rendszeres testmozgással, pozitív felfogással és a stresszhelyzetek helyes kezelésével is megtámogatjuk testünk működését, egyenletes és biztos zsírcsökkenés, kirobbanó közérzet, és óriási energia az, amit jutalmul kapunk a magunkba fektetett munkánkért cserébe. 

Elsőre nem mindenkinek könnyű azzal szembesülni, hogy az általa megszokott, tradicionális  étrend az elhízás okozója és betegségek alapvető kiváltó oka lehet. Vigasztalásképp mondom, ez alapvetően nem rossz hír, mert ez egyben azt is jelenti, hogy meg van a tettes, ami a civilizált betegségek mögött áll fő okozóként. Vagyis ha helyesen táplálkozol, egészséges, fitt lehetsz és maradhatsz egy hosszú életen át. Igen, ilyen egyszerű! Persze ez lemondásokkal jár, de egyben új felfedezésekkel, új érzésekkel, új energiákkal, új impulzusokkal, új ismerősökkel, egy nagyszerű csapat támogatásával és egészséges, fitt élettel jutalmaz. Ha belevágsz, minden segítséget, ösztönzést, támogatást, folyamatos kapcsolattartást megkapsz. Tehát ha szeretnél tenni az egészségedért és meg akarod találni a benned rejlő energiát, látogass el weboldalamra!

( Az általam javasolt étrend és életvitel alapjául Szendi Gábor munkássága, illetve a népbetegségek és a nyugati táplálkozás összefüggéseit vizsgáló számos kutató kontroll csoportos, nyomon követéses vizsgálatai és publikációi szolgálnak. )